30 nov 2011

Pastís de formatge i melmelada

INGREDIENTS per 4 persones:

Per a la base:
- 1 paquet de galetes Maria
- 100 gr. de mantega a temperatura ambient

Per al farcit:
- 2 terrines de formatge fresc per a untar (400 gr.)
- 6 cullerades de sucre
- mig litre de llet
- 3 sobres de quallada en pols (Royal, per exemple)
- 4 cullerades de la melmelada que més ens agradi

ELABORACIÓ:

1. Per a confeccionar la base, triturem les galetes amb l'ajuda d'un robot 
o amb una picadora fins que quedin molt fines. 
Afegim la mantega i 1 cullerada d'aigua i remenem fins a conseguir una massa homogènia.
2. Tombem la massa en un motlle per a pastissos de 20 cm. de diàmetre 
i folrem amb ella el fons i les parets del motllo, 
pressionant-lo amb els dits fins que quedi una capa de gruix uniforme.
3. Preparem el farcit batint el formatge amb el sucre, la llet i la quallada fins a obtenir una crema sense grumolls (podem fer servir una batedora de mà).
Tombem la crema en el motllo, sobre la base de galeta.

4. Coem el pastís en el forn, escalfat prèviament a 180º, 
durant uns 25 o 30 minuts, fins que hagi cuallat bé pel centre.
5. Un cop cuit el pastís, el deixem refredar per complet i el cobrim amb la melmelada. 
El deixem reposar a la nevera per a que quedi més sòlida i sigui més fàcil de desenmotllar.


No hay comentarios:

Publicar un comentario